Tencerede Su Böreği Tarifi:
Yufka ile pratik bir şekilde hazırlayacağınız enfes bir
tarif. Hamuru açmayı bilmeyenler bu tarifi çok beğeneceksiniz. Ocak üstünde çok
kısa sürede pişen su böreği kahvaltı sofranızda yapabilirsiniz.
Tencere büyüklüğüne göre yufka sayısını artıra bilirsiniz.
Tencerede Su Böreği İçin Malzemeler:
3 yufka
1 kase peynir, lor
1 tutam maydanoz
1,5 bardak su
Sıvı yağ
Susam
Tencerede Su Böreği Hazırlanışı:
1-Maydanozları ince yıkayıp doğrayalım peynir ile harmanlayalım.
2-2 yemek kaşığı
sıvı yağ 1 kase suyla karıştıralım yufkayı tezgaha serelim yufkayı
hazırladığımı karışımı fırça yardımı ile yufkaya sürelim 1 miktar iç harçımızdan yayalım rulo halinde saralım
teflon olursa daha iyi olur benimki teflon değil karnıyarık tencerede pişirdim.
3-Tencere ortasından başlayarak yerleştirelim.
4-Diğer yufkalara da aynı işlemi yapalım ve tavamız dolmuş
olacaktır.
5-Üzerine 1 buçuk su bardağı suyu ilave edelim ve 5 dakika
bekleyelim.
6-Suyunu süzdürelim ve üzerine 1 çay bardağı sıvıyağını
gezdirerek dökelim en son susam şerpiştirelim.
7-Sıra geldi pişirmeye, ocağın altını orta hararetli olsun
tencere büyüklüğünde önemli arada kontrol edin ve kenar kısımları için tavayı
kenar kısımlarına ateşi verdirin.
8-Çevirerek pişirdikten sonra tava kapağı ile
yaptım ben veya büyük bir servis tabağı ile böreği ters çevirin diğer tarafı da
piştikten sonra servise hazır sıcak olarak tüketin daha lezzetli oluyor.
Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder