8 Temmuz 2015 Çarşamba

Tencerede Su Böreği Tarifi

Tencerede Su Böreği Tarifi:
Yufka ile pratik bir şekilde hazırlayacağınız enfes bir tarif. Hamuru açmayı bilmeyenler bu tarifi çok beğeneceksiniz. Ocak üstünde çok kısa sürede pişen su böreği kahvaltı sofranızda yapabilirsiniz.
Tencere büyüklüğüne göre yufka sayısını artıra bilirsiniz.
Tencerede Su Böreği İçin Malzemeler:
3 yufka
1 kase peynir, lor
1 tutam maydanoz
1,5 bardak su
Sıvı yağ
Susam



Tencerede Su Böreği Hazırlanışı:
1-Maydanozları ince yıkayıp doğrayalım peynir ile harmanlayalım.

2-2 yemek kaşığı sıvı yağ  1 kase suyla karıştıralım  yufkayı tezgaha serelim  yufkayı hazırladığımı karışımı fırça yardımı ile yufkaya sürelim 1 miktar  iç harçımızdan yayalım rulo halinde saralım teflon olursa daha iyi olur benimki teflon değil karnıyarık tencerede pişirdim. 

3-Tencere ortasından başlayarak yerleştirelim.

4-Diğer yufkalara da aynı işlemi yapalım ve tavamız dolmuş olacaktır.

5-Üzerine 1 buçuk su bardağı suyu ilave edelim ve 5 dakika bekleyelim.

6-Suyunu süzdürelim ve üzerine 1 çay bardağı sıvıyağını gezdirerek dökelim en son susam şerpiştirelim.


7-Sıra geldi pişirmeye, ocağın altını orta hararetli olsun tencere büyüklüğünde önemli arada kontrol edin ve kenar kısımları için tavayı kenar kısımlarına ateşi verdirin. 

8-Çevirerek pişirdikten sonra tava kapağı ile yaptım ben veya büyük bir servis tabağı ile böreği ters çevirin diğer tarafı da piştikten sonra servise hazır sıcak olarak tüketin daha lezzetli oluyor.
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder