7 Temmuz 2015 Salı

Patatesli Tepsi Böreği Tarifi

Patatesli Tepsi Böreği Tarifi:
İftar komşulukların ölmediği bir mahallede yaşıyoruz çok şükür ki diyorum akşam sofra kurarken benimde çok sevdiğim patatesli tepsi böreği yapmış komşum paylaşmak istedim.  Tadı ve lezzeti harikaydı hamuru kendi elinde hazırladığı halde sert olmamış yumuşak ve lezzetliydi sanırım azıcık sevgisini katmış yemeğe belli oluyordu. Usulden değil büyük bir hürmetle de ben tabağını boş çevirmedim Allah ne verdiyse artık tabi ben dururmuyum tarif için dikildim kapısına hemen buyurun tarifine patatesli tepsi böreğinin.
Hamuru için ölçü kullanmamış göz ayarı yapmış.
Patatesli Tepsi Böreği İçin Gerekli Malzemeler:
3 kase un
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Toz maya
Ilık su
İç hacri için:
750 gr patates
3 adet soğan
Pulbiber
Tuz
Kimyon
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri için:
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı su

Patatesli Tepsi Böreği Hazırlanışı:

1-Unu derin kaba alalım ortasına havuz açalım içine su hariç tüm malzemeleri dökelim ılık suyu azar, azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hazırlayalım ve üstünü bez ile kapatalım ve mayalanmaya bırakalım.

2-Patatesleri haşlayalım, soğanları yemeklik doğrayıp tereyağı ve sıvıyağ alalım ve soğanları öldürelim ardından ince olarak doğradığımız patatesleri ekleyip üzerine tuz, kimyon, pulbiber ilave edip iyice karıştıralım iç harç hazır.

3-Mayalanmış olan hamuru bezelere bölelim ve açmaya başlayalım tepsi büyüklüğüne gelince yağlanmış tepsiye açtığımız yufkayı serelim.

4-Ara katına yağ sürebilirsiniz 3 kat üst üste açtığımız yufkaları yerleştirelim ve üzerine iç harcın hepsini ilave edelim ve yayalım.

5-Üzerine 3 adet yine ince olarak açtığımız yufka serelim ve üzerine hazırladığımız yoğurt, su, sıvıyağ karışımını sürelim ve keselim.


6-200 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim ilk sıcaklığı geçer geçmez servise hazır afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder