21 Temmuz 2015 Salı

Haşlama Etli Pirinç Pilavı Tarifi

Haşlama Etli Pirinç Pilavı Tarifi:
Etli pilav yapmak öylede zor olmasa gerek bayram geldi geçti bile bir kaç gündür bayram tatili yapalım dedik. Yeni tariflerle yine sizinleyiz özgün tarifler ve yapım aşamasında olduğu gibi yazdığımız tarifleri beğenmeniz ve yapmanız bizi çok mutlu ettiğini belirtmek isterim.  Tarifleri deneyenlerden olumlu yorumlar ve yeni tarif istekleri de ayrıca mutlu etti beni diyebilirim işte size bugünkü bayramda misafirler için hazırladığım etli nohutlu pirinç pilavı yanında yaz türlüsü süper oluyor tavsiye ederim hadi tarife.
Haşlama Etli Pirinç Pilavı İçin Malzemeler:
Kasaptan etli kemik aldırın 1 kilo yeterli oldu 8 kişilik
3 su bardağı pirinç
1,5  su bardağı haşlanmış nohut
Sıcak su
Tuz
Sıvıyağ
Karabiber




Haşlama Etli Pirinç Pilavı Hazırlanışı:

1-Kemikleri kaynar su ile iyice yıkayın öncelikle sonra düdüklü tencerede üstünü örtecek kadar sıcak su, tuz ilave edelim  45 dakika pişirin. (pişme süreleri değişiklik gösterebilir kullandığınız düdüklü modeline göre)

2-Haşlanmış olan kemikleri etlerini ayıralım ve kemik suyunu dökmeyelim.

3-Pirinçleri 10 dakika sıcak suda bekletelim tuz atmadım ben yıkayalım ve suyunu süzelim.

4-Tencereye sıvıyağı alalım yağ ısınınca üzerine pirinçleri alalım iyice kavuralım, üstüne nohut ve ayıkladığımız etleri ilave edelim üstüne 5, 5 et suyundan ekleyelim tuz en son olarak üstüne karabiber ekleyelim ve orta ateşte pişirelim.


5-Ateşten aldığımız pilavın üstüne havlu serelim ve 10 dakika demlendirelim karıştıralım servise hazır afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder