Haşlama Etli Pirinç Pilavı Tarifi:
Etli pilav yapmak öylede zor olmasa gerek bayram geldi geçti
bile bir kaç gündür bayram tatili yapalım dedik. Yeni tariflerle yine
sizinleyiz özgün tarifler ve yapım aşamasında olduğu gibi yazdığımız tarifleri
beğenmeniz ve yapmanız bizi çok mutlu ettiğini belirtmek isterim. Tarifleri deneyenlerden olumlu yorumlar ve
yeni tarif istekleri de ayrıca mutlu etti beni diyebilirim işte size bugünkü
bayramda misafirler için hazırladığım etli nohutlu pirinç pilavı yanında yaz
türlüsü süper oluyor tavsiye ederim hadi tarife.
Haşlama Etli Pirinç Pilavı İçin Malzemeler:
Kasaptan etli kemik aldırın 1 kilo yeterli oldu 8 kişilik
3 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı
haşlanmış nohut
Sıcak su
Tuz
Sıvıyağ
Karabiber
Haşlama Etli Pirinç Pilavı Hazırlanışı:
1-Kemikleri kaynar su ile iyice yıkayın öncelikle sonra
düdüklü tencerede üstünü örtecek kadar sıcak su, tuz ilave edelim 45 dakika pişirin. (pişme süreleri değişiklik
gösterebilir kullandığınız düdüklü modeline göre)
2-Haşlanmış olan kemikleri etlerini ayıralım ve kemik suyunu
dökmeyelim.
3-Pirinçleri 10 dakika sıcak suda bekletelim tuz atmadım ben
yıkayalım ve suyunu süzelim.
4-Tencereye sıvıyağı alalım yağ ısınınca üzerine pirinçleri
alalım iyice kavuralım, üstüne nohut ve ayıkladığımız etleri ilave edelim
üstüne 5, 5 et suyundan ekleyelim tuz en son olarak üstüne karabiber ekleyelim
ve orta ateşte pişirelim.
5-Ateşten aldığımız pilavın üstüne havlu serelim ve 10 dakika
demlendirelim karıştıralım servise hazır afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder