9 Temmuz 2015 Perşembe

Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi

Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi:
İrmik tatlısını portakal aroması ile hazırlamak ister misiniz? Ramazanda iftar sonrası hazırlayacağınız tatlı çok pratik ama lezzeti de o kadar. İrmiği seven ve sütlü tatlı tüketmek isteyenler soğuk olarak harika gider yaz akşam sofralarına ve iftar sofralarına işte buyurun tarif.
Portakallı İrmik Tatlısı İçin Malzemeler:
1,5 su bardağı irmik
750 gram süt
Yeteri kadar şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı çam fıstığı
Yarım paket kakaolu bisküvi
1 portakal kabuğu rendesi
Üzeri için: Tarçın


Portakallı İrmik Tatlısı Hazırlanışı:

1-Tereyağını tencereye alalım üzerine çamfıstığı ilave edelim ve kavuralım kavrulan çam fıstıklarının üstüne irmiği alalım ve kavuralım.

2-Rengi dönmeye başlayan irmiğin üstüne portakal kabuğunu, şekeri, vanilyayı ve en son sütü ilave edelim hızlıca karıştıralım.

3-İrmik kaynatalım ve göz, göz olunca altını kapatalım.

4-Su ile ıslattığımız bor cama yarısını dökelim ara kata yarım paket incelttiğimiz kakaolu bisküviyi yayalım.


5-Üzerine geriye kalan irmiği dökelim oda sıcaklığına geldiğine buzdolabına alalım 1 saat dinlendikten sonra üzerine tarçın serperek servis yapalım.
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder