Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi:
İrmik tatlısını portakal aroması ile hazırlamak ister misiniz?
Ramazanda iftar sonrası hazırlayacağınız tatlı çok pratik ama lezzeti de o kadar.
İrmiği seven ve sütlü tatlı tüketmek isteyenler soğuk olarak harika gider yaz
akşam sofralarına ve iftar sofralarına işte buyurun tarif.
Portakallı İrmik Tatlısı İçin Malzemeler:
1,5 su bardağı irmik
750 gram süt
Yeteri kadar şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı çam fıstığı
Yarım paket kakaolu bisküvi
1 portakal kabuğu rendesi
Üzeri için: Tarçın
1-Tereyağını tencereye alalım üzerine çamfıstığı ilave edelim
ve kavuralım kavrulan çam fıstıklarının üstüne irmiği alalım ve kavuralım.
2-Rengi dönmeye başlayan irmiğin üstüne portakal kabuğunu, şekeri,
vanilyayı ve en son sütü ilave edelim hızlıca karıştıralım.
3-İrmik kaynatalım ve göz, göz olunca altını kapatalım.
4-Su ile ıslattığımız bor cama yarısını dökelim ara kata yarım
paket incelttiğimiz kakaolu bisküviyi yayalım.
5-Üzerine geriye kalan irmiği dökelim oda sıcaklığına
geldiğine buzdolabına alalım 1 saat dinlendikten sonra üzerine tarçın serperek
servis yapalım.
Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder