13 Temmuz 2015 Pazartesi

Kıymalı Bamya Tarifi

Kıymalı Bamya Tarifi:
Akşam sofraları ayrı bir keyifle hazırlanır her evde günün yorgunluğu ve evde olan aile fertleri ile daha keyifli geçer birlikte olmanın bereketi de sarar sofraları. Yaz ve kış mevsimi boyunca kurutulmuş veya taze olarak pişireceğiniz bamya akşam yemeği için yapmayı düşünenlere sulu olmayan ama eti de eksik olmayan bir tarif denemeye ne dersiniz. Bamyanın en önemli püf noktası kesinlikle limonda bir müddet beklemeniz olacaktır yoksa bamya tel, tel ayrılır ve yemek hoş görünmez tadından hiçbir şey kaybetmez tabi. Bamyalar biraz iri olursa bu tarif için daha ideal olur ben daha yeni çıktığı için küçük bulabildim aklınızda olsun diye yazıyorum.
Kıymalı Bamya İçin Malzemeler:
500 gr bamya
200 gr kıyma
1 kase haşlanmış nohut
3 adet domates
1 adet soğan
1 adet biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı su
limon
Tuz


Kıymalı Bamya Hazırlanışı:

1-Bamyaları kafalarını huni şeklinde keselim ve kaseye üstünü örtecek kadar su ekleyip içine çeyrek limon keselim sıkalım ve bırakılım ve bamyaların kabuklarının sertleşmesi için bırakılım.

2-Ocağa kıymayı alalım üzerine 2 yemek kaşığı su ve sıvıyağı ilave edelim pişmeye bırakalım arada karıştırmayı ihmal etmeyin ama.

3-Soğanı biberi ince olarak doğrayalım, domateslerin kabuklarını soyalım ve rende yapalım.

4-Pişmiş olan kıymanın üstüne biber ve soğanı alalım pembeleşen soğan üstüne salçaları, domatesi, nohutu, bamyayı, 1 su bardağı su, ve tuz atalım karıştıralım kısık ateşte yavaş, olarak pişirelim.

5-Pilav ve cacık ile servis yapabilirsiniz domatesli pilav veya bulgur pilavı harika olur afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder