Kıymalı Bamya Tarifi:
Akşam sofraları ayrı bir keyifle hazırlanır her evde günün
yorgunluğu ve evde olan aile fertleri ile daha keyifli geçer birlikte olmanın
bereketi de sarar sofraları. Yaz ve kış mevsimi boyunca kurutulmuş veya taze
olarak pişireceğiniz bamya akşam yemeği için yapmayı düşünenlere sulu olmayan
ama eti de eksik olmayan bir tarif denemeye ne dersiniz. Bamyanın en önemli püf
noktası kesinlikle limonda bir müddet beklemeniz olacaktır yoksa bamya tel, tel
ayrılır ve yemek hoş görünmez tadından hiçbir şey kaybetmez tabi. Bamyalar
biraz iri olursa bu tarif için daha ideal olur ben daha yeni çıktığı için küçük
bulabildim aklınızda olsun diye yazıyorum.
Kıymalı Bamya İçin Malzemeler:
500 gr bamya
200 gr kıyma
1 kase haşlanmış nohut
3 adet domates
1 adet soğan
1 adet biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı su
limon
Tuz
Kıymalı Bamya Hazırlanışı:
1-Bamyaları kafalarını huni şeklinde keselim ve kaseye üstünü
örtecek kadar su ekleyip içine çeyrek limon keselim sıkalım ve bırakılım ve
bamyaların kabuklarının sertleşmesi için bırakılım.
2-Ocağa kıymayı alalım üzerine 2 yemek kaşığı su ve sıvıyağı
ilave edelim pişmeye bırakalım arada karıştırmayı ihmal etmeyin ama.
3-Soğanı biberi ince olarak doğrayalım, domateslerin
kabuklarını soyalım ve rende yapalım.
4-Pişmiş olan kıymanın üstüne biber ve soğanı alalım pembeleşen
soğan üstüne salçaları, domatesi, nohutu, bamyayı, 1 su bardağı su, ve tuz
atalım karıştıralım kısık ateşte yavaş, olarak pişirelim.
0 yorum:
Yorum Gönder