11 Temmuz 2015 Cumartesi

Etli Bulgur Pilavı Tarifi

Etli Bulgur Pilavı Tarifi:
Hepimiz zaman, zaman eski günlerdeki lezzeti anımsarız özellikle çocukluğumuzda yediğimiz annelerimizin elinin lezzetinin karıştığı yemekler daha çok aradığımız lezzetler oluyor. Etli pilav benim çocukluğumda en çok severek yediğim ve özel günlerde yapılan yemekler arasındaydı. Etli pilavı annem gibi yapabildim mi? Onu bilmiyorum ama lezzetli olması gerek sanırım hiç kalmadı.
Ramazan boyunca davetler için yapılabilecek bir pilav olduğunu da unutmayalım.
Etli Bulgur Pilavı İçin Malzemeler:
500 gr et
1 adet arpacık suan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
3 su bardağı bulgur
6 su bardağı sıcak su
Tuz


Etli Bulgur Pilavı Hazırlanışı:

1-Tencereye eti alalım üstüne bir su bardağı su ve arpacık soğanı soyup atalım kısık ateşte demlene, demlene pişirelim.

2-Pişmeye yakın kavurmanın içinden arpacık soğanı çıkaralım tuzun atalım et biraz tuzlu olması pilavın lezzetini artıracaktır tereyağını ekleyelim.

3-Üzerine 6 su bardağı suyu ilave edelim kaynamaya başlayınca bulguru  ilave edelim


4-Tuz ayarını kontrol edip kısık ateş de pişirelim, demlenmiş olan pilavı sıcak olarak servis yapalım
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder