Etli Bulgur Pilavı Tarifi:
Hepimiz zaman, zaman eski günlerdeki lezzeti anımsarız
özellikle çocukluğumuzda yediğimiz annelerimizin elinin lezzetinin karıştığı
yemekler daha çok aradığımız lezzetler oluyor. Etli pilav benim çocukluğumda en
çok severek yediğim ve özel günlerde yapılan yemekler arasındaydı. Etli pilavı
annem gibi yapabildim mi? Onu bilmiyorum ama lezzetli olması gerek sanırım hiç
kalmadı.
Ramazan boyunca davetler için yapılabilecek bir pilav olduğunu da unutmayalım.
Etli Bulgur Pilavı İçin Malzemeler:
500 gr et
1 adet arpacık suan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
3 su bardağı bulgur
6 su bardağı sıcak su
Tuz
1-Tencereye eti alalım üstüne bir su bardağı su ve arpacık
soğanı soyup atalım kısık ateşte demlene, demlene pişirelim.
2-Pişmeye yakın kavurmanın içinden arpacık soğanı çıkaralım
tuzun atalım et biraz tuzlu olması pilavın lezzetini artıracaktır tereyağını
ekleyelim.
3-Üzerine 6 su bardağı suyu ilave edelim kaynamaya başlayınca
bulguru ilave edelim
4-Tuz ayarını kontrol edip kısık ateş de pişirelim, demlenmiş
olan pilavı sıcak olarak servis yapalım
Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder