Zeytinyağlı Barbunya Tarifi:
Barbunya taze olarak gören ben dayanamadım kurusu o kadarda
lezzetli olmuyor sanki, barbunya taze olarak tüketmek ayrı bir lezzetli oldu
etsiz zeytinyağlı olarak hazırladım azıcık dibine tuttursam da tadı enfesti
dibine tutturdum dediysem tam tutmak üzere kapatmışım düdüklüyü neyse ki. Bir
daha başında beklerim artık dibine tutmasın diyeJ
Zeytinyağlı Barbunya İçin Malzemeler:
500 gr barbunya
2 adet domates
2 adet patates
1 adet biber
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak
Tuz
1 tatlı domates ve biber salçası
Zeytinyağı
2 bardak su
Zeytinyağlı Barbunya Hazırlanışı:
1-Barbunyaları kabuklarından çıkaralım yıkayalım. Patates,
soğan, sarımsak, domatesleri soyalım ve yıkayalım.
2-Tüm malzemeleri yemeklik doğrayalım ve düdüklü tencere ilave
edelim üzerine 2 su bardağı su, zeytinyağını domates ve biber salçasını ilave
edelim karıştıralım ve ağzını kapatalım.
3-20-25 dakika gibi kısa sürede pişmiş olacaktır barbunyalar
pişmemişse bi 5 dakika daha pişirebilirsiniz.
Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder