14 Temmuz 2015 Salı

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi:
Barbunya taze olarak gören ben dayanamadım kurusu o kadarda lezzetli olmuyor sanki, barbunya taze olarak tüketmek ayrı bir lezzetli oldu etsiz zeytinyağlı olarak hazırladım azıcık dibine tuttursam da tadı enfesti dibine tutturdum dediysem tam tutmak üzere kapatmışım düdüklüyü neyse ki. Bir daha başında beklerim artık dibine tutmasın diyeJ
Zeytinyağlı Barbunya İçin Malzemeler:
500 gr barbunya
2 adet domates
2 adet patates
1 adet biber
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak
Tuz
1 tatlı domates ve biber salçası
Zeytinyağı
2 bardak su



Zeytinyağlı Barbunya Hazırlanışı:

1-Barbunyaları kabuklarından çıkaralım yıkayalım. Patates, soğan, sarımsak, domatesleri soyalım ve yıkayalım.

2-Tüm malzemeleri yemeklik doğrayalım ve düdüklü tencere ilave edelim üzerine 2 su bardağı su, zeytinyağını domates ve biber salçasını ilave edelim karıştıralım ve ağzını kapatalım.


3-20-25 dakika gibi kısa sürede pişmiş olacaktır barbunyalar pişmemişse bi 5 dakika daha pişirebilirsiniz.
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder