Cevizli Güllaç Tarifi:
Güllaç her kes gül şerbeti ile hatırlar tadını tabi eski orijinal
gül şerbeti tadı olmasa da günümüzde yine sevilerek tüketiliyor güllaç ile
birlikte ve bazı geleneksel tatlarımız içinde var. Geçmişten günümüze kadar
ramazan ayı gelince tüketimi hızla yükselen güllaç ben gül şerbeti ile
sevmiyorum onun yerine vanilya ile tatlandırmayı yeylerim diyeyim tabi her kes
için damak tadı diyorum. Damak tadınıza uyar mı? Bilmiyorum ama misafirlerde
dahil tam puan aldı tarif.
Cevizli Güllaç İçin Gerekli Malzemeler:
10 yaprak güllaç
1 litre süt
2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Bol iri dövülmüş ceviz
Tercih edenler için tarçın
Cevizli Güllaç Hazırlanışı:
1-Şekeri ve sütü iyice kaynatalım ve en son olarak vanilyayı
ilave edelim ve bir iki dakika daha kaynatalım oda sıcaklığına gelmesi için
bekletelim.
2-Oda sıcaklığına gelmiş olan sütü yarım saat buzdolabına
alalım.
3-1 bardak sütü şimdiden ayıralım servis öncesi üzerine dökmek
için.
4-Güllaç iki adet yaprak alalım ve üstüne her tarafına süt
ilave edelim bir müddet bekleyelim ve kendini bırakınca bor cama kırıştıra,
kırıştıra yerleştirelim.
5-Üç yaprak için aynı işlemi yapalım ve onları da borcama
yerleştirdikten sonra ara kata bol ceviz yerleştirelim tek kat koyduk cevizi
ben bol koydum tercih sizin tabi.
6-Üzerine yine aynı işlem ile güllaç yapraklarını ıslatıp elimle
büzüştürerek yerleştirdim geriye kalan sütü üzerine döktüm.
7-Streç film sararak buzdolabında 2 saat beklettim.
8-Sütü iyice çeken güllaç ayırdığımız sütü üzerine gezdirerek
döktüm ve 5 dakika beklettim dilimleyip üzerine ceviz serperek servise unum
yaptım.
Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder