Tepside Biberli Ekmek Tarifi:
Biberli ekmek fırında ve tandırda yiyenler varsa bu ona yakın bir lezzet diyebiliriz. Mutfakta yeni olanların gözü korkmasın çok kolay hazırlanıyor ve fırında pişerken yanına çay veya güzel bir ayran ile ikram edebilirsiniz iftara hazırlamak isteyenler kalabalık misafir alacakları zaman tercih edebilirler.
Tepside Biberli
Ekmek İçin Malzeme:
Hamuru için:
1 kilogram un
Yarım paket kadar yaş maya
Yarım kilogram çökelek
Hamurunun hazırlanışı:
1.
Öncelikle biberli ekmeğimizin hamurunu hazırlamamız
gerekiyor hamurun mayalanması için.
2.
Unumuzu bir kaba alıyoruz üzerine
tuz , yağ ve yarım çay bardağı
kadar suda erittiğimiz yaş mayamızı koyuyoruz.
3.
Biraz karıştırıyoruz ve üzerine ılık su
ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.
4.
Kulak memesi kıvamına gelen hamurumuzun üstünü
kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
Üst Harcın Hazırlanışı :
1.
. Bir kabın içine çökeleğimizi alıyoruz ve iyice
eziyoruz topaklık kalmaması için.
2.
Çökeleğin üzerine soğanı ve maydanozu ince ince
kıyıyoruz .
3.
Domatesimizi de aynı şekilde kabuğunu soyarak
doğruyoruz.
4.
Üzerine
biber salçası, tuz kekik,karabiber ve yağı ekleyerek iyice
karıştırıypruz üst harcımız hazır.
Tepside Biberli ekmeği
yapılısı:
1.
Mayalanmaya bıraktığımız hamurumuzu alıyoruz ve
iki eşit bezeye ayırıyoruz .
2.
Bir oklava yardımı ile tepsimizin boyuna göre
açıyoruz .
3.
Tepsimizi bir miktar yağlıyoruz ve açtığımız
hamuru tepsiye koyuyoruz.
4.
Üzerine hazırladığımız harcımız döşüyoruz.
5.
Önceden ısıttığımız fırına koyuyoruz ve üzeri ve
altı pişene kadar bekliyoruz
6.
Aynı işlemi ikinci tepside de uyguluyoruz.
Biberli ekmeğimiz hazır afiyet olsun …
Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder