22 Haziran 2015 Pazartesi

Domates Soslu Karışık Kızartma Tarifi

Domates Soslu Karışık Kızartma Tarifi:
 Karışık kızartma yaz mevsimi boyunca yapılan en sık yemekler arasında. Kızartmayı kim hayır diyebilir ki? Sizde hayır diyemeyenlerdenseniz ramazanda ağır olacağı kesin ama az yerseniz çokta sorun olmaz iftar için düşünenler varsa daha az yağ çekmesi için fritözde kızartın ve çıkarır çıkarmaz süzgece alın sonra servis yapacağınız tabağa alırsanız yağını bi hayli azaltmış olacaksınız.
Domates Soslu Karışık Kızartma İçin Malzemeler:
 5 adet Patates
3 veya 4 adet Domates
2 adet Kabak
2 adet Patlıcan
2 adet Biber
Tuz
Ayçiçek yağı

Domates Soslu Karışık Kızartma Hazırlanışı:

 1-Patateslerimizi soyup doğruyoruz. Kızartmalık olacak şekilde doğruyoruz.

2-Patlıcanlarımızı zebra çizgiler olacak şekilde soyup ortadan ikiye kesiyoruz  ve elma dilimi gibi doğruyoruz.

3-Kabaklarımızı da aynı şekilde soyup doğruyoruz.
4-Biberlerimizi yıkayıp sildikten sonra bir bıçak yardımı ile deliyoruz.

5-Ocağa koyduğumuz ayçiçek yağımızın iyice ısınmasını bekliyoruz

6-Patateslerimize tuz ekleyip yağa koyuyoruz kızardıktan sonra ocaktan alıp bir kaba koyuyoruz.

6-Patlıcanlarımızı ve kabaklarımızı da aynı şekilde  kızartıp bir kaba alıyoruz

7-Biberlerimi kızartmayı unutmayalım.

8-Kızartma yağımızdan bir miktar alıyoruz ve kızartma tavasında kalan yağ ile dörde veya beşe böldüğümüz domatesleri koyup pişiriyoruz.

9-Pişen domateslerimizi kızartmalarımızın üzerine döküp karıştırıyoruz .
10Kızartmamız hazır servis yapıp afiyetle yiyebiliriz..
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder