Domates Soslu Karışık Kızartma Tarifi:
Karışık kızartma yaz mevsimi boyunca yapılan en sık
yemekler arasında. Kızartmayı kim hayır diyebilir ki? Sizde hayır
diyemeyenlerdenseniz ramazanda ağır olacağı kesin ama az yerseniz çokta sorun
olmaz iftar için düşünenler varsa daha az yağ çekmesi için fritözde kızartın ve
çıkarır çıkarmaz süzgece alın sonra servis yapacağınız tabağa alırsanız yağını
bi hayli azaltmış olacaksınız.
Domates Soslu Karışık Kızartma İçin Malzemeler:
3 veya 4 adet Domates
2 adet Kabak
2 adet Patlıcan
2 adet Biber
Tuz
Ayçiçek yağı
Domates Soslu Karışık Kızartma Hazırlanışı:
2-Patlıcanlarımızı zebra çizgiler olacak şekilde soyup
ortadan ikiye kesiyoruz ve elma dilimi gibi
doğruyoruz.
3-Kabaklarımızı da aynı şekilde soyup doğruyoruz.
4-Biberlerimizi yıkayıp sildikten sonra bir bıçak yardımı
ile deliyoruz.
5-Ocağa koyduğumuz ayçiçek yağımızın iyice ısınmasını
bekliyoruz
6-Patateslerimize tuz ekleyip yağa koyuyoruz kızardıktan
sonra ocaktan alıp bir kaba koyuyoruz.
6-Patlıcanlarımızı ve kabaklarımızı da aynı şekilde kızartıp bir kaba alıyoruz
7-Biberlerimi kızartmayı unutmayalım.
8-Kızartma yağımızdan bir miktar alıyoruz ve kızartma
tavasında kalan yağ ile dörde veya beşe böldüğümüz domatesleri koyup pişiriyoruz.
9-Pişen domateslerimizi kızartmalarımızın üzerine döküp karıştırıyoruz
.
10Kızartmamız hazır servis yapıp afiyetle yiyebiliriz..
Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder