15 Haziran 2015 Pazartesi

Fırın Tavuk Tarifi

Fırın Tavuk Tarifi:
Tavuk tepsiye baharatlayıp güzel bir fırın yemeği hazırlamaya ne dersiniz. Yaz akşamlarında yanında cacık pilav ve salata eşliğin de oluşturacağınız menü ile akşam yemeğinizi keyifle sofraya sevdikleriniz için hazırlayabilirsiniz. Fırın tavuk yemeği için tavuğun taze olmasına dikkat edin ve ayrıca tüm tavuk tercihiniz daha iyi oyacaktır bu tarif.
Fırın Tavuk İçin Malzemeler:
1 adet tüm tavuk
1 baş sarımsak
5 adet küçük boy soğan
4 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz, Karabiber


Fırın Tavuk Hazırlanışı:
Tavuğu tavukçuda parçalatmayı unutmadan alın ben öyle yapıyorum parçalanmış tavuğu yıkayın ve fırın tepsisine alın.

Sarımsakları soyup yıkayalım ve sadece ikiye ayıralım ve tavukların üstüne atalım.

Soğanları soyalım yıkayıp dört eşit parçaya bölelim onları da tavuk üstüne ilave edelim.

Patatesleri soyup yıkayıp kalın elma dilimi keselim ve tepsiye ekleyelim.

Üzerine biber salçasını, domates salçasını, tuz, karabiber ve suyu ilave edelim ve iyice karıştıralım.

Yüksek ısıda fırında patates ve tavuk eti pişine kadar pişirelim sıcak olarak servis yapalım.
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder