16 Haziran 2015 Salı

Vanilyalı Sütlaç Tarifi

Vanilyalı Sütlaç Tarifi:
11 ayın sultanı ramazanı şerif için hazırlıklar sürerken tatlı bir telaş sarmış durumda tüm Türkiye, değil dünya mutfaklarında bulunan birçok Müslüman, ramazan için son hazırlıklarını da tamamladı. Bütün bir günün ardından yemek sonrası tüketeceğiniz ikramı ve lezzeti güzel hafif sütlü tatlılar arasında olan sütlacı soğuk olarak çok güzel bir sunumla aileniz ve iftar için misafirlerinize hazırlayabilirsiniz tarif bizden yapmak sizden.
Vanilyalı Sütlaç İçin Gerekli Malzemeler:
Tarif 8 kişilik artırabilir veya azaltabilirsiniz
3 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 kase pirinç
2 kase şeker
1 paket vanilya
1 limon veya portakal kabuğu
Üzeri için Gerekli Malzemeler:
Toz tarçın
Ceviz, fındık, badem
Vanilyalı Sütlaç hazırlanışı:

1-Pirinçleri yıkayalım ve tencereye alalım üzerine suyu ilave edelim 10 dakika haşlayalım.

2-Haşlanmış olan pirinçlerin üstüne sütü ilave edelim ve bir taşım daha kaynatalım.

3-Şeker, vanilya ve portakal kabuğu rendesini ilave edelim ve 10 dakika kadar daha kaynatalım.

4-Kıvama gelen sütlaç en başta daha akıcı olacaktır ama soğuyunca kıvamı tutacaktır.

5-Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına üzerlerini streç film sararak yerleştirelim.

6-Servis önerisine gelince üzerlerine tarçın ceviz ve badem ve tabi ki yaz aylarının vazgeçilmezi olan
sade veya vanilyalı dondurma ile servis yapabilirsiniz. İftar sonrası çok iyi gidecektir.
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder