Vanilyalı Sütlaç Tarifi:
11 ayın sultanı ramazanı şerif için hazırlıklar sürerken
tatlı bir telaş sarmış durumda tüm Türkiye, değil dünya mutfaklarında bulunan
birçok Müslüman, ramazan için son hazırlıklarını da tamamladı. Bütün bir günün
ardından yemek sonrası tüketeceğiniz ikramı ve lezzeti güzel hafif sütlü
tatlılar arasında olan sütlacı soğuk olarak çok güzel bir sunumla aileniz ve
iftar için misafirlerinize hazırlayabilirsiniz tarif bizden yapmak sizden.
Vanilyalı Sütlaç İçin Gerekli Malzemeler:
Tarif 8 kişilik
artırabilir veya azaltabilirsiniz
3 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 kase pirinç
2 kase şeker
1 paket vanilya
1 limon veya portakal kabuğu
Üzeri için Gerekli Malzemeler:
Toz tarçın
Ceviz, fındık, badem
1-Pirinçleri yıkayalım ve tencereye alalım üzerine suyu
ilave edelim 10 dakika haşlayalım.
2-Haşlanmış olan pirinçlerin üstüne sütü ilave edelim ve bir
taşım daha kaynatalım.
3-Şeker, vanilya ve portakal kabuğu rendesini ilave edelim ve 10 dakika kadar daha
kaynatalım.
4-Kıvama gelen sütlaç en başta daha akıcı olacaktır ama
soğuyunca kıvamı tutacaktır.
5-Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına üzerlerini
streç film sararak yerleştirelim.
6-Servis önerisine gelince üzerlerine tarçın ceviz ve badem
ve tabi ki yaz aylarının vazgeçilmezi olan
sade veya vanilyalı dondurma ile servis yapabilirsiniz. İftar
sonrası çok iyi gidecektir.
Sponsorlu Bağlantılar


0 yorum:
Yorum Gönder