Malzemeler:
1 kg ıspanak
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tutam Tuz
Hazırlanması ve Yapılışı:
Ispanağımızı ince doğruyoruz iyice yıkadıktan sonra suyunu süzmeden tencereye bir çay bardağı sıcak suyuda katıp ocakta haşlıyoruz.Fazla ezilmesin diye 10 dk. yeter haşlanması süzgeçe alıp suyunu süzmesini bekliyoruz. Biraz soğuyunca elimizle ıspanağın suyu çıksın diye sıkıyoruz içinde su kalmaması lazım. Tavamıza yağımızı alıp ocağa alıyoruz yağımız kızınca yumurtaları kırıp yağımızda kızartıyoruz. içerisine tuz katıp yumurtalarımız iyice kızarınca üzerine ıspanağı ekliyoruz. Yaklaşık beş on dakikaya yakın kavuruyoruz. Tuzunu kontrol edip azsa tekrar bir miktar ekliyoruz. Ocaktan alıyoruz Yemeğimiz servise hazır Afiyet olsun. Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder