Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
3 tane yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı karbonat
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
5 yemek kaşığı katı yağ(aralarına )
İç harcı için Gerekli Malzemeler
300 gr kıyma
1 büyük boy kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım çay barağı sıvıyağ

1 yemek kaşığı tereyağ
Hazırlanması ve Yapılışı:
Önce geniş bir kaba yoğurtu,yumurta, sıvıyağ, tuz,sütün yarısını katıp diğer yarısıyla hamuru yoğurucağız.Malzemeleri karıştırıyoruz daha sonra yavaş yavaş unu katıp üzerine karbonatıda katıp yoğuruyoruz. Kalan sütle iyice yoğuruyoruz hamurumuz pürüsüz olmalı yaklaşık 20 dk yoğuruyoruz.Ve yarım saat dinlenecek .Dinlenen hamuru 12 eşit parçaya bölüyoruz. Teker teker açabileceğimiz kadar açıyor arasına katıyağ sürüp altı kat olacak şekilde üst üste açılan hamuru katlıyoruz zarf şeklinde diğer altı katıda aynı şekilde açıyoruz.Aynı şekilde katlıyıp 1 saate yakın buzdolabında bekletiyoruz. Bu surada soğanımızı küçük doğruyoruz tavamıza sıvıyağ katıp soğanları kavuruyoruz.Pembeleşene kadar kızartıyoruz üzerlerine kıymayıda ekleyip kızara kadar karıştırıyoruz.Üzerine tuzu bir tatlı kaşığı karabiberi ince kıydığımız maydanozuda katıp iyice karıştıp ocaktan alıyoruz. 1 saat geçtikten sonra hamuru dolaptan alıp açabileceğimiz kadar açıyoruz fırın tepsisini yağlayıp açtığımız hamuru yerleştiriyoruz. Üzerine kıymalı harcı katıp düzeltiyoruz Geriye kalan hamuruda aynı şekilde açıp üzerine katıyoruz ve tereyağını hamurun üzerine sürüp fırına veriyoruz. Üzeri kızaran böreği fırından alıp üzerine biraz su serpip on dakikaya yakın üzerine bir bez serip bekletiyoruz. Böreğimizi dinlendikten sonra dilimleyip servis yapıyoruz.
Not: Bu Tarifi Bize Gönderen Belgin Hanım'a Çok Teşekkür ediyoruz Ellerine sağlık. Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder