Malzemeler:
1 kg pirzola et
1 kg patlıcan
3/4 tane domates
4 tane sivri biber
Kızartmak için yağ
2 bardak et suyu
1 tutam Tuz

Öncelikle etlerimizi üzerine 2 litre kaynar su katıp düdüklü tenceremizde yaklaşık yarım saat haşlıyoruz. Etlerimiz haşlanırken patlıcanlarımız yıkayıp kurutuktan sonra halka şeklinde kesiyoruz. Tavamıza sıvıyağ koyup kızan yağa patlıcanlarımızı koyuyoruz kızaran patlıcanları tavamızdan alıyoruz. Biberlerimizi doğruyoruz ve aynı tavaya biberleri katıp onlarıda kızartıyoruz. Biberleride kevgir yardımıyla çıkartıp patlıcanların üzerine alıyoruz. Kabuklarını soyup küp doğradığımız domatesleride tavamızda pişene kadar kavuruyoruz. Pişen etlerimizide başka bir tencereye 1 çay bardağı sıvı yağımızı koyup kızarınca etlerimizi katıp iyice kızartıyoruz. Etler kızarınca üzerine sırasıyla patlıcanları, biberleri, domatesleri iki bardak et suyunu ve tuzuda ekleyip 5 dk. kaynatıyoruz. Artık tencere kebabımız servise hazır. Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder