Malzemeler:
2 su bardağı şaireli bulgur
250 gr kuş başı doğranmış et
3 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı et suyu
2 su bardağı su
Tuz

Etlerimizi tenceremize alıp üzerine bir miktar su katıp haşlıyoruz. Yumuşayan etlerin üzerine tuz ekleyip 2 su bardağı et suyunu çıkartıp geriye kalan suyu kurutana kadar pişiriyoruz. Suyu kuruyunca 1 yemek kaşığı tereyağla kızartıyoruz. Etlerimiz kızarınca tencereden alıp geriye kalan tereyağımızı tencere koyuyoruz. Bulgurumuzu tenceremize alıp iyice kavuruyoruz. Et suyunu tuz ve 2 bardak kaynar suyuda ekleyip pilavımız suyunu kurutana kadar pişiriyoruz. 5 dk demlenmesini bekliyoruz kızartığımız etleri bir kasenin altına yerleştiriyoruz. Üzerine pilavımızı katıp kaşık yardımıyla iyice sıkıştırıyoruz ve servis tabağımızın üzerine ters çeviriyoruz. Pilavımız servise hazır Afiyet olsun. Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder