27 Mart 2015 Cuma

Tereyağlı Etli Bulgur Pilavi

TERAYAĞLI ETLİ BULGUR PİLAVI

Malzemeler:

2 su bardağı şaireli bulgur

250 gr kuş başı doğranmış et

3 yemek kaşığı tereyağ

2 su bardağı et suyu

2 su bardağı su

Tuz
Hazırlanması ve Yapılışı:
Etlerimizi tenceremize alıp üzerine bir miktar su katıp haşlıyoruz. Yumuşayan etlerin üzerine tuz ekleyip 2 su bardağı et suyunu çıkartıp geriye kalan suyu kurutana kadar pişiriyoruz. Suyu kuruyunca 1 yemek kaşığı tereyağla kızartıyoruz. Etlerimiz kızarınca tencereden alıp geriye kalan tereyağımızı tencere koyuyoruz. Bulgurumuzu tenceremize alıp iyice kavuruyoruz. Et suyunu tuz ve 2 bardak kaynar suyuda ekleyip pilavımız suyunu kurutana kadar pişiriyoruz. 5 dk demlenmesini bekliyoruz kızartığımız etleri bir kasenin altına yerleştiriyoruz. Üzerine pilavımızı katıp kaşık yardımıyla iyice sıkıştırıyoruz ve servis tabağımızın üzerine ters çeviriyoruz. Pilavımız servise hazır Afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder