27 Mart 2015 Cuma

Şeker Lokma Tarifi

ŞEKER LOKMA TARİFİ

Malzemeler:

2 buçuk su bardağı pudra şekeri

2 su bardağı katı yağ

1 su bardağı sıvıyağ

1 paket vanilin

Alabileceği kadar un
Hazırlanması ve Yapılışı
Katı yağı eritiyoruz içine sıvıyağı ve pudra şekerinide ekleyip iyice karıştırıyoz unla vanilinide katıp  on dk yakın yoğuruyoruz hamurumuzu mandalina bûyüklüğûnde parçalar kopartıp elimizle yuvarlıyoruz avcumuzla  bir ucundan yavaşça yuvarladığımız hamuru sivriltiyoruz ve altı düz üstü sivri olacak şekli veriyoruz 170 derecedeki fırında hafif pembeleşene kadar kızartıyoruz kurabiyelerimiz servise hazır Afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder