Malzemeler:
100 gr süs biberi
100 gr küçük dolmalık turşululuk biber
1 kg domates
1 su bardağı üzüm sirkesi
8/9 diş sarmısak
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz 1 demet maydanoz

Öncelikle domateslerimizi soyup rendeliyoruz. Tenceremize koyup ocağa alıyoruz. İyice yıkayıp biberlerimizi kurutuyoruz. Biberleri bıçak yardımıyla ortadan deliyoruz pişip suyu kuruyan domateslerimize biberleri, sirkeyi, sıvıyağ, tuzu ince kıydığımız sarmısakla maydanozuda ekleyip 5 dk kaynatıp kaynar şekilde kavanozumuza koyup iyice ağzını kapatıyoruz. 10 gün içinde sosumuz hazır. Her türlû yemeğin yanında garnûtür olarak sunabiliriz. Afiyet olsun. Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder