Malzemeler:
1 paket uzun makarna
250 gr kemiksiz et
1 su bardağı sıvıyağ
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber
1 yemek kaşığı salça

2 litre kaynar suyu tenceremize alıyoruz. içine bir yemek kaşığı zeytin yağı ve tuz atıp makarnalarımızı ortadan ikiye bölüp suyun içine atıyoruz. 10 dakikaya yakın haşlıyoruz bu arada etleride küçük küçûk kesiyoruz.Tenceremize alıp suyunu kurutana kadar ocakta kızartıyoruz. Makarnamızda haşlanmıştır bu sürede onuda süzgeçe alıp suyunu sûzüyoruz. Suyunu çeken etlerin üzeri yağı ilave ediyoruz.İyice etler kızarınca salçayı, tuzu ,pulbiber, karabiberide koyuyoruz salçada iyice kızarınca makarnalarıda tencereye alıyoruz. İyice tüm malzemeler karışsın diye karıştırıyoruz. En son maydanozuda ince kıyıp makarnamıza ekliyoruz. Tekrar karıştırıp ocaktan alıyoruz Makarnamız servise hazır. Afiyet olsun Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder