22 Şubat 2015 Pazar

Sebzeli Tavuk Kızartması Tarifi

SEBZELİ TAVUK KIZARTMA TARİFİ

Malzemeler:

Yarım kilo tavuk göğsü

5 tane patates

Yarım kilo sivri biber

6/7 Domates

Kızartmak için sıvıyağ

Tuz karabiber


Hazırlanması ve Yapılışı:
İlk önce patateslerimizi soyalım ve çubuk şeklinde dilimleyelim sıvıyağımızı tavaya alıp patatesleri kızartalım patatesler kızarınca tavadan alıp biberlemizi kızartalım onlarda kızarınca domaterleri soyup küp şeklinde keselim en son domatesleride kızartalım  tavuk gögsünüde kuş başı doğruyalım yağsız başka tavaya alıp suyunu kurutana kadar pişirelim suyu kuruyunca yağ ekleyip kızartalım üzerine tuz ve karabiber ekleyip kavurlunca ocaktan alalım servis tabağına önce patatesleri biberleri alıp ortalarına  etlerimizi alıyoruz ve üzerine domatesleri gezdirelim yemeğimiz servise hazır Afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder