24 Şubat 2015 Salı

Hacuçlu Ispanak Yemeği Tarifi

Hacuçlu Ispanak Yemeği Tarifi
Malzemeler

Yarım Kilo ıspanak

1 tane soğan

2 tane havuç

1 kaşık Salça

Tuz, Pulbiber

Sıvıyağ 

Hazırlanışı ve Yapılışı
Ispanak zamanı olduğu için taze taze tüketim bütün vitaminleri almak gerek. Özellikle çocuklarımızın mutlaka yemesi gereken lezzetli bir tarif. Ispanaklı sabahtan bol suda bekletiyorum ki bütün çamur aksın diye. Daha sonra iyice yıkıyoruz. Tencereye sıvıyağ alıp soğanları ince doğrayıp içine ekliyoruz ve sotelemeye başlıyoruz. Daha sonra ince ay şeklinde doğrama havuçları eklenip kavuruyoruz. Ardından salcamizi ekleyip iyice soteliyoruz ve daha sonra kalın şekilde kesilen ıspanaklı eklenip karisti yorum. Tuz ve pul biber ekleyip üzerini geçecek kadar su ekleyip pişiriyoruz. Havuçları yumuşayıncaya altını kapatabilirsiniz yanında yoğurt ile servis yapacağınız ve havuc ile ıspanak bir arada kulllanilinca kesinlikle mükemmel bir tat olmaktadir. Afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder