22 Şubat 2015 Pazar

Patates Ezmesi Tarifi

PATATES EZMESİ TARİFİ
Malzemeler:
1 kg patates
1 kuru soğan
4 tane taze soğan

Yarım demet maydanoz

1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

Tuz pul biber karabiber
Kuru reyhan
Hazırlanması ve Yapılışı:
Patateslerimizi haşlayalım kabuklarını soyduktan sonra çatala ezelim kuru soğanı yemeklik doğrayalım sıvıyağımızı tavaya alıp soğanları pembeleşinceye kadar kızartalım salçalarımızıda ekleyip üzerine baharatların hepsini ilave edelim patatesleride katıp iyice kavuralım ince kıydığımız taze soğanla maydanozuda ekleyelim iyice karışan patatesleri ocaktan alıp servis yapalım Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder