Malzemeler:
5 su bardağı un
1Kg çökelek
sıvıyağ
1demet maydanoz
2 su bardağı pekmez
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz maya su

Önce hamurumuzu hazırlıyoruz unumuza tuz maya ve yeterince ılık su ilave edip iyice yoğuruyoruz çok yumuşak olmayacak hamurumuz 15 dk dinlenecek çökeleğimize ince kıydığımız maydanozu koyup karıştırıyoruz dinlenen hamurumuzu açmaya başlıyoruz portakal büyüklüğûnde parçalar koparıyoruz açabileceğimiz kadar açıyoruz çökeleğimizi yarısına kadar koyuyoruz ve diğer yarısını kapatıyoruz ve tavamıza alıp iki tarafını kızartıyoruz kızaran gözlemeleri sıvıyağla her iki tarafını yağlıyoruz küçûk kare dilimlere kesiyoruz pekmezimizi tencereye alalım yarım çay bardağı su ilave edelim tereyağınıda ekledikten sonra ocağa alıp kaynatıyoruz kaynayan şerbetimizi gözlemelerimizin üzerine döküyoruz ve sıcak servis yapıyoruz Afiyet olsun. Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder