Malzemeler:
3 su bardağı pirinç
250 gr kıyma
1 adet soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates
3 yemek kaşığı salça
tuz, pulbiber,karabiber
1 demet maydanoz
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı sıvıyağ
2 su burdağı sumak
kuru dolmalık biber
kuru dolmalık patlıcan
Beyaz lahana

İlk önce geniş bir tencerede su kaynatıp lahanalarımızı beş dakika kaynatın daha sonra patlıcanlarımızı biberlerimizide aynı şekilde yumuşayana kadar kaynatın daha sonra iç harcımızı hazırlıyoruz 2 litreye yakın kaynamış suyu sumak'ın üstüne koyup bir iki dakika kaynatın pirinçi iyice yıkayıp üzerine kıymayı ince ince doğradığımız soğan,maydanoz,sivri biber domatesleri,salça yağ pul biber karabiber tuz bütün malzemeleri ekliyip iyice rengini vermiş sumakı süzüp bir su bardağı harcımıza ekliyoruz iç harcımızı iyice karıştırıyoruz çukur bir tenceremize önce patlıcanlarımızı iç harcımızı koyup dolduruyoruz sonra biberleri aynı şekildi doldurup lahanalarımızıda iç harcımızı koyup sarıyoruz bütün lahanalarımızıda sarıp bitiriyoruz üzerine yarım çay bardağı zeytin yağı bir yemek kaşıgı tuz ekleyip dolmalarımızın üzerini geçecek kadar sumak'ın suyuyla kapatıyoruz ve ocağa alıp suyunu kurutana kadar pişiriyoruz yaklaşık on beş dakika dinlenen dolmalarımız servise hazır Afiyet olsun Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder