Malzemeler:
4 su bardağı süt
1 buçuk su bardağı un
1 buçuk su bardağı tozşeker
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı kakao
50 gr margarin
2 su bardağı hindistan cevizi
üzeri içinde fıstık veya fındık

Sütümüze unumuzu şekerimizi ekleyip ocağa alıyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz kaynayınca kakao vanilin birde margarini ekleyip yağ eriyene kadar ocakta karıştırıyoruz yağ eriyince ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz dikdörtgen borcamımıza hindistan cevizinin tamamını koyup hiç boşluk kalmıyacak bir şekilde yayıyoruz soğuyan muhalebiyi mikserle beş on dakika çırpıp pürüsüz olana kadar devam ediyoruz muhalebimizi artık borcama eşit bir şekilde yayıyoruz her tarafı aynı yükseklikte olmalı üzerine fıstıklarımızı diziyoruz her dilime bir tane düşecek şekilde muhalebimizi bir gece dolapta bekletip ertesi gün dolaptan alıyoruz hafif dikdörtgen dilimliyoruz fazla büyük olmayacak bir şekilde dilimlerimizi borcamımızın altındaki hindistan cevizlerine bulayıp rulo yapıyoruz yuvarlakta yapabilirsiniz isteğe bağlı her tarafını iyice hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alıyoruz lokumlarımız hazır tadı çok güzel tavsiye ederim herkese yapımıda kolay Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder