Malzemeler:
Yarım kilo kıyma
3 tane kuru soğan
Sıvıyağ
2 yemek kaşığı salça
tuz pulbiber karabiber
Hamuru için Gereken Malzemeler
1 kg un
tuz maya, su

ilk önce hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz unumuzu geniş bir kaba alıp ortasını açıyoruz tuz mayayı ılık su yavaş yavaş ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz ne yumuşak nede çok sert olacak hamurumuz yoğurduğumuz hamurumuzu dinlenmeye bırakıyoruz iç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz kıymamızı tavamıza alıp suyunu kurutana kadar ocakta kavuruyoruz suyunu kurutunca yağımızı ekleyip iyice kızartıyoruz ufak ufak doğradığımız soğanlarıda ilave edip iyice kavuruyoruz salçamızı tuz pulbiberi karabiberide ekleyip bir sûre daha kavruluyor pişen iç harcımızı ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz artık gözlemelerimizi yapmaya başlıyoruz hamurumuzdan portakal kadar parçalar koparıyoruz açabildiğimiz kadar açıyoruz büyütûğümüz hamurun yarısına iç harcımızı koyup yarım ay şeklinde kapatıyoruz ve sacımıza koyup kızartıyoruz her iki tarafı kızaran gözlemelerimizi iyice yağlıyoruz bütûn hamurumuzu aynı şekilde yapıyoruz ve artık gözlemelerimiz servise hazır Afiyet olsun Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder