Malzemeler:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yumurta
2 su bardağı un
1 paket kabatma tozu
1 paket vanilin
2 elma
1 portakal kabuğu
1 fincan kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın

Yumurtayla şekeri köpürene kadar çırpın sonrasında yoğurt yağ vanilini un kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpıyoruz elmalarımızın kabuğunu soyup rendeliyoruz suyunu sıkıp rendelediğimiz elmaları hamurumuza ekliyoruz sıkmamızın nedeni içinde su kalırsa kekimiz kabarmaz portakal kabuklarınıda rendeliyoruz kuru üzümleri tarçınıda kek hamuruna iyice karıştırıyoruz borcamımızı yağlıyoruz içine kek hamurunu boşaltıp önceden ısıtığımız 180 derecedeki fırına veriyoruz pişen kekimiz servis hazır Afiyet olsun. Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder