16 Şubat 2015 Pazartesi

Elmalı Turta Tarifi

ELMALI TURTA
Malzemeler:
1 paket margarin
5 yemek kaşığı yoğurt
5 yemek kaşığı pudra şekeri
4 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
İç malzemesi Gerekli Malzemeler
4 tane büyük boy elma
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın
Üzeri için Gerekli Malzemeler
Pudra şekeri


Yapılışı ve Hazırlanması
Öncelikle margarinimiz oda sıcaklığında yumuşamış olacak üzerine pudra şekerinide katıp karıştırıyoruz yoğurtuda ekliyoruz.Unla kabartma tozu vanilinide ekliyoruz. hamurumuzu buzdolabında  1 saat bekletiyoruz Elmaları soyup rendeliyoruz. Üzerine 5 kaşık şeker katıp pembeleşene kadar elmaları ocakta karıştırıyoruz.Tarçınıda ekleyip ocaktan alıyoruz. Sonrasında hamurumuzu 3/1 ayırıyoruz büyük parçamızı yuvarlak borcamımızın altını yağladıktan sonra altına serelim heryeri aynı yükseklikte olacak şekilde yayıyoruz.Hamurun üzerine elmaları yayıyoruz. Geriye kalan hamurumuzu merdane yardımıyla açıyoruz bıçak yardımıyla ince şeritler kesip hamurumuzun üzerine diziyoruz .Hem enine hem boyuna dizdikten sonra 150 derecedeki önceden ısıtığımız fırına pembeleşinceye kadar kızartiyoruz.fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder