14 Şubat 2015 Cumartesi

Çikolata Soslu Yaş Pasta Tarifi

ÇİKOLATA SOSLU YAŞ PASTA
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1 buçuk su bardağı un
Kekin ortası için Gerekli Malzemeler
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı kakao
2yemek kaşığı sarelle
1 su bardağı toz şeker
2 tane muz
Üzeri için Gerekli Malzemeler
2 su bardağı süt
1 paket çikolata sosu

Yapılışı ve Hazırlanması
Yumurtayla şekerimize köpürene kadar çırpıyoruz sûtle sıvıyağıda ekleyip çırpmaya devam ediyoruz vanilini kakao un ve kabartma tozunuda ekleyip iyice karıştırıyoruz kelepçeli kalıbımızı yağlıyıp hamuru bosaltıyoruz 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtığımız fırına koyuyoruz  artık kremamızı hazırlamaya başlıyoruz sütümüzü unla nişasta , şeker kakao karıştıra karıştıra ocakta pişiriyoruz koyulaşınca vanilin margarin birde sarelle yi ekliyoruz bir iki kaynayınca ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz çikolata sosunu hazırlamaya başlıyoruz iki bardak sütü çikolata sosun tamamını boşaltıp ocakta koyulaşana kadar pişiriyoruz koyulaşınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz kekimizi kalıbından alıp ortadan ikiye bölüyoruz arasına pişirdiğimiz kremanın tamamını boşaltıyoruz üzerinede muzlarımızı dilimleyip yerleştiriyoruz diğer katımızıda üstüne koyduktan sonra çikolata sosumuzu her yerine döküyoruz isteğe göre krem şantiyle üzerini sûslüyebilir buzdalabında üç dört saate yakın bekletip servis yapıyoruz. Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder