Malzemeler:
2 su bardağı barbunya
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1-2 adet patates
1-2 adet havuç
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tutam Tuz
Öncelikle barbunyalarımızı üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlıyoruz. Barbunyalarımız haşlanırken çok eritmiyoruz. Daha sonra patates ve havuçlarla birlikte kaynarkenki pişme payını da göz önüne alıyoruz. Ayrı bir tencerede zeytintağı, soğan ve sarımsağımızı kavuruyoruz. Salçayı ve toz biberimizi ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Ardından kabuklarını soyup küp doğradığımız patates ve havuçlarımızı ekliyoruz. Hepsini biraz kavurduktan sonra haşlanıp suyunu süzdüğümüz barbunyalarımızı ekliyoruz. Son olarak ta tuzunu, şekerini ve üzerini geçecek kadar suyunu ekleyerek yemeğimizin kapağını kapatıyoruz. Kaynayınca da kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.Patates ve havuçlarımızı yumuşayana kadar pişirmeye devam ediyoruz ve altını kapattıktan sonra en az yarım saat dinlendirdiğimiz güzel yemeğimizi servis yapıyoruuuzzz:)AFİYET OLSUN...
Barbunya Yemeğinin Bir Başka Değişik Tarifi
Merhaba sevgili bayanlar
Evlerinizde pişmesinden zevk aldığınız bir tarifi sizlerle oaylaşmak istiyorum. Pratik olmasının yanında çok lezzetli bir tariftir . Genellikle zeytinyağlısının yapıldığı barbunya birde yemek tarifini denemenizi önermekteyiz.
Malzemeler
Yarım kilo barbunya
1 tane büyük soğan
2 ymk salça
Sıvıyağ
Tuz
Pulbiber
Hazırlanışı ve Yapılışı
Barbunyaları akşamdan suya bırakıyoruz yumuşayıp daha rahat pişmesi için. Sabah barbunyaları suda haşlıyoruz ve haşladığımız siyah suyu döküyoruz. çünkü barbunyanın acısı geçmemesi için. Daha sonra bir tencere içine sıvı yağ alıyoruz ve yemeklik doğranmış soğanlar eklenerek soteliyoruz. İçine salçaları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz iyice sotelendikten sınra barbunyaları ekleyip kepçe ile çeviriyoruz ve üzerine geçecek kadar kaynar su eklenir ve tuzunu aynı zamanda baharatlarını ekleyip kapağını kapatıp pişiriypruz. Barbunyalar istediğiniz kıvama gelince yumuşayınca iyice özleşince altını kapatabilirsiniz. Daha sonra servis yapıp lezzetli bir yemeğin tadını çıkartabilirsiniz. Afiyet olsun.. Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder