24 Ocak 2015 Cumartesi

Tas Kebabı Tarifi

Tas Kebabı Tarifi
Malzemeler:
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 adet defne yaprağı
4 diş sarımsak
2 adet iri domates
2 çorba kaşığı domates salçası
1 tutam kekik
1 miktar Su
1 tutam tuz
1 baş soyulmuş soğan
500 gr. kuşbaşı dana kuşbaşı 


Hazırlanışı ve Yapılışı
İlk olarak şunu belirtmeliyim:)Ben bu yemeği düdüklü tenceremde yaklaşık bir saat kısık ateşte pişirdim. Yemeğimiz için öncelikle düdüklü tenceremizin içine kuşbaşı olarak doğradığımız etlerimizi atıp suyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz ve hafif kavuruyoruz. Ardından soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı ilave ediyoruz ve defne yapraklarını da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.Hafif kavurduğumuz soğanlarımızın ve sarımsaklarımızın ardından domateslerimizi küp küp doğrayıp etimize ilave ediyoruz.Son olarak yemeğimizin içine suyunu, tuzunu, salçasını ve bolca kekiğini de ekleyip düdüklümüzün kapağını kapatıyoruz. Dediğim gibi kısık ateşte yaklaşık bir saat pişiriyoruz. Kapağını açıp ilk sıcağı geçtikten sonra bu müthiş yemeğimizi servis yapıyoruz:)AFİYETLER OLSUNN...
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder