Malzemeler:
5 bardak yeşil mercimek
1 yemek kaşığı salça
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı su
1 Tutam tuz

Özellikle kış aylarının vazgeçilmezi ve direnç veren mercimek yemeğimiz için ilk olarak mercimeklerimizi 2 saat tuzlu suda bekletiyoruz ve yaklaşık 30 dakika kadar haşlıyoruz. Başka bir tencerede yemeklik olarak doğradığımız soğanlarımızı pembeleşene kadar kavuruyoruz. Daha sonra üzerine 1 yemek kaşığı salçayı da ekleyip birazcık daha kavuruyoruz.Suyunu da ekleyip ardından isterseniz bir adet bulyon ekleyebiliriz(arzuya göre).Suyumuz kaynayınca da üzerine haşladığımız mercimeklerimizi ekliyoruz Ve 10 dakika daha pişirip altını kapatıyoruz. Haydi afiyetler olsun:) Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder