Malzemeler:
3 adet yufka
125 gram margarin ya da tereyağı
Yeteri kadar peynir
Maydanoz
Soğuk su
Az sıvı yağ
1 adet yumurta

Bu pratik böreğimiz için ilk önce peynirimizi rendeleyerek işe başlıyoruz. Küçük küçük kestiğimiz maydanozla peynirlerimizi karıştırarak iç harcımızı hazırlıyoruz. Daha sonra margarinimizi eritip ılıyınca içine yumurtayı ekleyip iyice karıştırıyoruz. 1.yufkayı tezgaha serip fırça ile her tarafına güzelce sürüyoruz. Sonra da ortadan ikiye bölüp peynirimizi serpiyoruz. Ucundan kesilen tarafa doğru rulo olarak sarıyoruz. Ve teflon tavaya ortadan başlayarak doluyoruz, diğer yufkalara da aynı işlemi yaparak doluyoruz. Bitince de hafifçe üstüne bastırıyoruz. Üzerini hafif geçecek kadar soğuk su ekleyip 5 dk kadar bekliyoruz. Daha sonra elimizle tutarak tavadan fazla suyu döküyoruz. Üzerine ve kenarlara sıvı yağ gezdirip önce orta ateşte pişiriyoruz, hafif kızarınca da düşük ateşte pişiriyoruz. Bir tepsi ya da tava yardımıyla ters çeviriyoruz. Diğer tarafını da kızarttıktan sonra böreğimiz hazır oluyor. Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder