Malzemeler:
1 kilo kuşbaşı et
1 soğan
1 adet patlıcan
2 su bardağı konserve bezelye
1 kaşık salça
Tuz, karabiber, kimyon
Toz kırmızı biber
2 tane defne yaprağı
Sarmak için
2-3 adet yufka
Başamel sos için Gerekli Malzemeler
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 Tutam Tuz
En son fırınlarken
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi,
Hazırlanışı ve Yapılışı
Evet her ne kadar zor ve zahmetli bir yemekmiş gibi görünse de aslında çok zor olmayan ve tadına doyum olmayan bir yemektir sultan kebabı:)Yemeğimiz için öncelikle kuşbaşı etlerimizi soğuk suda yıkıyoruz ve süzgece koyuyoruz. Bir yemek kaşığı tereyağımızı da tencerede eritiyoruz. Daha sonra etlerimizi ve defne yapraklarını ekliyoruz. Kapağı kapalı, arada karıştırılarak orta ateşte etler kendi sularını çekene kadar güzelce pişiriyoruz. Suyunu çeken etlerle aynı hizada olacak şekilde suyumuzu ekliyoruz ve bu suyun da çekmesi bekliyoruz,yine kapak kapalı olacak şekilde arada karıştırılarak pişiriyoruz. Küçük küçük doğradığımız bir adet soğan ve iki yemek kaşığı zeytinyağımızı etlere ekliyoruz. Soğanımız pembeleşince baharatlarını, salçayı ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Haşlanmış bezelyelerimizi ve kuşbaşından biraz küçük doğradığımız ve kızarttığımız patlıcanımızı ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız içimizi ocaktan alıyoruz Ve beşamel sosumuzu hazırlamaya başlıyoruz. Her bir yufkayı dörde bölüyoruz, bölünen her bir parçayı kaseye seriyoruz ve uçlardan koparılan yufkalarımızı dibe seriyoruz. Harcımızı ekliyoruz ve yufkamızı kapatıyoruz. Kasemizi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ters şekilde kapatıyoruz. Ben çorba kasesi kullandım ve üç kaşık tepeleme malzeme koydum her porsiyon için.Oldukça doyurucu oldu ve dokuz adet çıktı. Daha küçük kaseler ile daha fazla sayıda porsiyonlar hazırlayabilirsiniz elbette. Yufkalı içlerimiz tepsiye dizilince üzerlerine beşamel sosu ikişer üçer kaşık paylaştırıyoruz ve 190 derecede fırında güzelce pişiriyoruz. Beşamel soslar kabarıp hafif renk alınca rendelediğimiz kaşarları ekliyoruz ve on dakika kadar daha fırınladığımız sultan kebabımız pişmiş oluyorrr. Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder