23 Ocak 2015 Cuma

Kayseri Yağlaması Tarifi

Kayseri Yağlaması Tarifi
Malzemeler:
Hamuru için Gerekli Malzemeler
2 çay bardağı süt
2 çay bardağı su
Tuz,
Yarım paket instant kuru maya
Aldığı kadar un
İçi için Gerekli Malzemeler
500 gr kıyma
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet soğan
2 adet yeşil biber
3 adet domates
1 çay bardağı su
1 tutam Tuz
Pulbiber, karabiber, kırmızı tozbiber 
Hazırlanışı ve Yapılışı
Her ne kadar zor gibi görünse de yerken herşeyi unutturan ve tüm zahmetlere değen yağlama tarifi geliyor:) İlk önce hamur malzemelerimizi yoğurma kabına sırasıyla alıp unumuzu azar azar ekliyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Hamurumuz dinlenirken içini yapmaya başlıyoruz.Kıymamızı tencerede yağ ile kısık ateşte rengi dönene kadar kavuruyoruz. Sonra küçük küçük doğradığımız soğanı ve birerimizi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Ardından küçük küçük doğradığımız domateslerimizi ekliyoruz.5 dakika kadar pişirdikten sonra da 1 çay bardağı su ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Yeterince pişirdikten sonra tuzumuzu ve baharatlarımızı da atıp ocağın altını kapatıyoruz. Dinlenen hamurumuzu mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz Ve her bir bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve teflon tavamızda (yağsız şekilde) arkalı önlü kızartıyoruz.Pişen lavaş ekmeklerimizin üzerini örtüyoruz ki kurumasınlar. Servis ederken de her lavaşın üzerine kıymalı harçtan 2-3 yemek kaşığı kadar sürüp üst üste diziyoruz. Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz, ve dilimleyerek sevdiklerimize servis yapıyoruz:) AFİYETLER OLSUNNNN...
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder