Malzemeler
1 litre süt
2 çay bardağı pirinç
1 litre su
3 yemek kaşığı pirinç unu
2 su barağı şeker
Tarçın ( üzeri için )
Hazırlanışı ve Yapılışı
Özellikle kış aylarında çok yapılan tatlılardan biri olan sütlaç sütlü tatlıların en başta gelen tarifidir. Her evde yapılan ve tadı ile yemekten zevk aldığımız çok lezzetli bir sütlü tatlılardan birisi. İlk olarak pirincin pişmesi gerekmektedir. Pirinç yıkanarak su ile pişiriyoruz. Pirinç piştikten sonra üzerine yavaşca süt eklenir. Bir kaç defa karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz. Pirinç ununu bir kaseye alıyoruz ve yaklaşık 1 su bardağı su ile açıyoruz ve kaynayan sütten bir kepçe alıyoruz pirinç unu ile karıştırıyoruz. Sütün içine ekliyoruz. Arada bir karıştırıyoruz. Yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıp şekeri de ekliyoruz bir kaç defa katıştııp altını kapatıyoruz. Sütlaçları kaselere alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra tarçın ile üzerini süslüyoruz. Afiyet olsun ;) Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder