MalZemeler
Yarım kilo kuru fasulye
200 gr kemikli et
200 gr kuşbaşı et
1 tane soğan
Sıvı yağ
2 kaşık salça
Hazırlanışı ve Yapılışı
Kuru fasulye evlerin olmazsa olmazlarındandır. Ben sizlere kemik etli çok lezzetli bir yemek tarifi sunmaktayım. Kemik eti fasulye yemeğine çok büyük lezzet katmaktadır. Kuru fasulyeleri 1 gece önceden ıslatıyoruz. Daha yumuşak olması ve daha çabuk pişmesi açısından. Etleri düdüklü tencereye alıyoruz ve üzerini geçene kadar su ekleyip yarım saat pişiriyoruz. Daha sonra düdüklü tencereden eti suyu ile birlikte bir kaseye alıp ve yine düdüklü tencereye yağ koyup soğanları ince ince doğrayıp içine ekleyip soteliyoruz ve daha sonra etleri ekleyerek 1 dk. kavuruyoruz. Kuru fasulyeyi ekleyip et suyunu üzerine döküyoruz eğer et suyu az gelirse kaynar su ekleyebilirsiniz. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip düdüklü tencernin kapağını kapatıyoruz yaklaşık 35 dakika kadar pişiriyoruz. Yanında pilav ile birlikte servis edebileceğiniz çok lezzetli bir tariftir. Kemik eti kurufasulyeye çok mükemmel bir lezzet katmakadır. Afiyet olsun . Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder