Malzemeler:
5 adet kemiksiz tavuk kalça eti
15-20 adet arpacık soğanı
5-6 diş sarımsak
2 adet domates
3-4 adet sivri biber
Zeytinyağı
Tuz,karabiber
Hazırlanışı ve Yapılışı
Öncelikle arpacık soğanlarımızın üzerine sıcak su ekleyip 5 dakika kadar bekleterek işe başlıyoruz. Yumuşayan soğanlarımızın kabuklarını soyuyoruz. Ardından sivri biberlerimizi irice doğruyoruz. Çekirdekli kısımlarını ayıklıyoruz tabiki:) Daha sonra domateslerimizi dilimliyoruz ve tavuklarımızı kapaklı tenceremize diziyoruz. Üzerlerine ilk olarak arpacık soğanlarımızı, sivri biberleri, sarmısaklarımızı, tuzu ve karabiberi ekleyip, en son olarak üstüne doğradığımız domateslerimizi yerleştiriyoruz. Üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağımızı gezdirip, kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika kadar pişiriyoruz. Tavuk severlerin bayılacağı bu lezzet bukadar kolay işte:)AFİYETLER OLSUN... Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder