31 Ekim 2014 Cuma

Arpacık Soğanlı Tavuk Kapama Tarifi

Arpacık Soğanlı Tavuk Kapama Tarifi

Malzemeler:

5 adet kemiksiz tavuk kalça eti

15-20 adet arpacık soğanı

5-6 diş sarımsak

2 adet domates

3-4 adet sivri biber

Zeytinyağı

Tuz,karabiber
Hazırlanışı ve Yapılışı
Öncelikle arpacık soğanlarımızın üzerine sıcak su ekleyip 5 dakika kadar bekleterek işe başlıyoruz. Yumuşayan soğanlarımızın kabuklarını soyuyoruz. Ardından sivri biberlerimizi irice doğruyoruz. Çekirdekli kısımlarını ayıklıyoruz tabiki:) Daha sonra domateslerimizi dilimliyoruz ve tavuklarımızı kapaklı tenceremize diziyoruz. Üzerlerine ilk olarak arpacık soğanlarımızı, sivri biberleri, sarmısaklarımızı, tuzu ve karabiberi ekleyip, en son olarak üstüne doğradığımız domateslerimizi yerleştiriyoruz. Üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağımızı gezdirip, kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika kadar pişiriyoruz. Tavuk severlerin bayılacağı bu lezzet bukadar kolay işte:)AFİYETLER OLSUN...
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder