Malzemeler
1 tane bütün tavuk
1 su bardağı konserve bezelye
2 tane havuç ( haşlanmış )
1 tane büyük patates 8 haşlanmış )
1 tane soğan
2 diş sarımsak
10 tane mantar
Karabiber, tuz, sıvı yağ
2 ymk kaşığı salça
Hazırlanışı ve Yapılışı
Bütün tavuğu biraz haşlıyoruz. Daha sonra sebzeleri çok hafifi soteliyoruz. Sıvı yağda soğan doğranır ve sotelenmeye başlar daha sonra diğer malzemeler eklenerek soteliyoruz ve altını kapatıyoruz. Haşlanan tavuk borcama alınır ve içine sebze doldurulur kalan sebzeyi kenarlarına alıyoruz. Daha sonra salçayı çok az sıcak su ile açıyoruz ve tavuğun üzerine sürüyoruz daha sonra biraz daha sulandırıyoruz ve borcama döküyoruz önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Tavuk Dolmasının Değişik Başka Bir Tarifi
Malzemeler
1 tane büyün tavuk
1 ymk salça
1 ymk yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tutam Tuz
Pilav için Gerekli Malzemeler
2 su bardağı pirinç
2 ymk fıstık
2 ymk kuş üzümü
1 tane soğan
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tutam Tuz
1.5 bardak Kaynar su
Hazırlanışı ve Yapılışı
Bayanlar bu tarif sizlerin özel günlerde yapabileceği çok kezzetli bir tavuk tarifidir. İlk olarak her zamanki gibi pirinç sıcak ve tuzlu suda bekletilir. İlk olarak sizlere pilav tarifini hazırlamanızı önermekteyiz. Soğanları yemeklik olarak doğruyoruz ve pilav tenceresinde sıvı yağda kavuruyoruz ve pirinçleri ekliypruz kavurmaya devam ediyoruz. Diğer taraftan bir tavada fıstıkları rengi değişene kadar kavuruyoruz ve kuş üzümü fıstık ve diğer pilav malzemelerini ekliyoruz. En son kaynar su ekleyip altını kısıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve piştiktrn sonra altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz . Diğer taraftan tavuğu bir tencerede biraz müdürlüyoruz ve tepsiye alıyoruz içine pilavı oldurup kapatıypruz en son olarak üzerine salça, yoğurt ve sıvı yağ karışımını sürüyoruz ve 200 derecede gırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz daha iyi pişmesi için tavuğun aralarına kürdan ile delikler açıyoruz. Tavuk kızardıktan sonra servis tabağına alıyoruz ve etrafını kaşan pilavlar ile süslüyoruz. Görsel olarakta çok güzel olan muhteşem bir lezzet olmaktadır. Afiyet olsun . Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder