2 Ekim 2014 Perşembe

Ispanaklı, Peynirli Börek Tarifi

Ispanaklı, Peynirli Börek Tarifi
Malzemeler:
4 adet yufka
4 adet yumurta
6 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Üzerine serpmek için çörekotu
İç harcı için:
1 kilo ıspanak
2 adet kuru soğan
1 su bardağı beyaz peynir
Karabiber
Kimyon

Hazırlanışı ve Yapılışı
Öncelikle böreğimizin iç harcını hazırlayarak işe başlıyoruz. Ispanaklarımızı doğrayıp, yıkayıp süzüyoruz. Ardından soğanı rendeliyoruz ve yağsız teflon tavada suyunu çekip yumuşayana kadar karıştırıyoruz. Ispanaklarımızı da ekleyip içine tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırıyoruz. Tavamızın altını kapatıp harcımızın içine rendelenmiş peyniri de ilave ediyoruz. Daha sonra böreğimizin sosu için yumurtamızı kırıp iyice çırpıyoruz ve içine yoğurt, süt,sıvıyağ ve kabartma tozunu ekliyoruz. Onları da iyice karıştırdıktan sonra ilk yufkamızı fırın tepsimize açıyoruz ve ardından üzerine sosu döküyoruz. Bir yufkayı parçalayıp üzerine eşit olarak dağıtıyoruz ve üzerine harcın yarısını döküyoruz. Üzerine bir yufka daha parçalıyoruz ve kalan harcı içine döküyoruz. Harcımızın üzerine son yufkamızı serip kapatıyoruz ve üzerine sosumuzun tamamını döküyoruz. Son olarakta üzerine çörekotunu serpiyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırına veriyoruz. Üzeri kızarana kadar pişirip soğuttuktan sonra bu nefis böreğimizi dilimleyerek servis yapıyoruz.
ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREKGİN DEĞİŞİK BAŞKA BİR TARİFİ
Malzemeler:
5 yufka
200 gr beyaz peynir
2 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt
3 yumurta
Yarım kg ıspanak
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket kabartma tozu
Hazırlanması ve Yapılışı:
Ispanağı ince ince doğruyoruz sıcak suylu yıkıyoruz üzerine soğanı küçük doğruyoruz. Beyaz peyniri rendeliyoruz, ıspanağımıza ekliyoruz. Sütü, sıvıyağ yumurta, kabartma tozunuda ilave edip geniş bir kapta iyice çırpıyoruz. Fırın tepsisini yağlıyoruz yufkalarıda dört parçaya bölüp sosa batırıp tepsimize seriyoruz iki katan sonra ıspanaklı harcı koyuyoruz. Bütün yufkalar bitene kadar aynı islemi yapıyoruz en son katada kalan sosumuz tamamını döküyoruz. Önceden 150 dc ıstığımız fırına veriyoruz. Üzeri iyice kızarana kadar fırında pişiriyoruz.Fırından çıkarınca üzerine tereyağımızı sürüyoruz. Böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder