8 Ekim 2014 Çarşamba

Peynirli Poğaça Tarifi

Peynirli Poğaça Tarifi 
Malzemeler:
1 paket margarin
1 su bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un 
İç harcı için Gerekli Malzemeler
120-130 gram beyaz peynir
Bir tutam maydonoz 
Üzeri için Gerekli Malzemeler
1 adet yumurta sarısı
Çörek otu
Hazırlanışı ve Yapılışı
Bir karıştırma kabının içine oda sıcaklığında yumuşamış margarini,zeytinyağını, yoğurdu ve yumurtayı iyice karıştırıyoruz.Ardından kabartma tozu ve unu eleyerek kabımızın içine ilave ediyoruz. Hepsini güzelce harmanlayarak yoğuruyoruz. Çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Diğer yandan maydonozlarımızı ince ince kıyıp ufalanmış beyaz peynirimizle karıştırıyoruz. Küçük parçalar kopartıp klasik poğaça şeklini veriyoruz. Son olarak üzerine 1 adet yumurta sarısı sürüyorruz ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. AFİYET OLSUN..
PEYNİRLİ POĞAÇA DEĞİŞİK BAŞKA BİR TARİFİ
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta(sarıları üzerine)
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket margarin
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Alabileceği kadar un
3 dilim beyaz peynir
maydanoz
Hazırlanması ve Yapılışı
Margarini eritiyoruz un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz unu kabartma tozunuda ekleyip iyice yoğuruyoruz kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz peyniri rendeliyoruz maydanozuda ince kıyıp peynire ekliyoruz hamurdan mandalina büyüklüğûnde parçalar koparıp tezgahta iyice açıyoruz peyniri bir kenarına koyup kıvırıyoruz geriye kalan kısmını bıçak yardımıyla çizikler atıyoruz ve tekrar kıvırıp ay çeklinde tepsiye diziyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtığımız fırına veriyoruz kızaran poğaçalarımız servise hazır Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder