8 Ekim 2014 Çarşamba

Ay Çekirdekli Poğaça Tarifi

Ay Çekirdekli Poğaça Tarifi
Malzemeler
2 tane yumurta ( tekinin sarısı üzerine )
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un 
İçi için Gerekli Malzemeler
Beyaz peynir, kaşar peynir 
Üzeri için Gerekli Malzemeler
1 tane yumurta sarısı
Ay çekirdeği



Hazırlanışı ve Yapılışı
İlk olarak sevgili bayanlar derin bir kase içine bir miktar un alıyoruz ve içine tuz, şeker, kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırıypruz .( un yaklaşık 2 su bardağı kadar harmanlamak için kullanabilirsiniz ) daha sonra sıvı yağ, yoğurt , yumurta eklenip karıştırıypruz ve un ilave ederek yoğuruypruz. ( aslında bir hamurun olduğunu kullandığınız kaba yapışıp yapışmadığından ayarlıyabilirsiniz ) daha sonra bir kasede peynir ufalanarak içine biraz kaşar rendeliypruz ve karıştırıypruz. Hamurdan parçalar alarak ekimiz ile yuvarlak yapıyoruz ve ortasına peynir koyup kapatıypruz ve tekrar yuvarlıyoruz daha sonra yağlı kağıt serili olan tepsiye bütün hamurları bu şekilde yaparak diziyoruz. Yaptığımız poğaçaların üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürüypruz ve en son olarak ay dekirdeklerini üzerine serpiypruz. Önceden ısıtılmış olan 170 derecede dırında pişiriypruz. Poğaçaların piştiğini aslında yumurta sarısından anlarız. Nar gibi kızarmış olan poğaçalarınız evinizde mis gibi kokulara neden olmaktadır. Yanına miss gibi çay ile birlikte keyif yapabileceğiniz ve ayçekirdeklerinizin verdiği tatlımsı tat ile farklı bir poğaça denemiş olacaksınız. Afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder