Malzemeler:
2 paket petibör bisküvi
2 adet muz
Kakaolu kreması için Gerekli Malzemeler
4 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tereyağ ya da margarin
1,5 su bardağı toz şeker
Sosu için Gerekli Malzemeler
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı un
3 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kakao
Hazırlanışı ve Yapılışı
Kakaolu krema için malzemelerden yağ hariç hepsini iyice karıştırarak kaynatıyoruz.Daha sonra 3 veya 4 dakika daha karıştırarak pişirip ocaktan alıyoruz. Tereyağını da ilave edip iyice karıştırarak ılınmasını bekliyoruz. Kakaolu kremadan küçük bir çorba kasesi kadar alıyoruz. Tezgahın üstüne geniş olacak şekilde streç folyo seriyoruz. Üstüne bisküvileri enine 3 adet uzunlmasına 6 adet yan yana gelecek şekilde diziyoruz ve biraz krema sürüyoruz. İkinci kat bisküviyi yerleştiriyoruz ve birdaha kakaolu kremadan sürüyoruz. Bisküvinin kenarları 4 ortası 2 olacak şekilde bisküviyi koyuyoruz. Arasına da krema sürüyoruz, muzları ikili olan orta sıraya yerleştiriyoruz. Folyonun uzunlamasına her iki tarafını tutup yukarıda muzların üstünde birleştiriyoruz. Yukarıda biraz sıkıştırarak üçgen şeklini veriyoruz. Buzdolabında en az 3 saat bekletiyoruz. Dinlenmiş olan piramit pastanın üzeri için süt, un, şeker ve kakaoyu iyice karıştırarak kaynatıp ocaktan alıyoruz. Kalan kakaolu krema ile karıştırıp, pastanın üstündeki streç filmi açıp kakaolu kremayı üstüne sürüyoruz. Buzdolabında yine 2 saat kadar bekletip servis yapıyoruz. AFİYET OLSUN... Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder