Malzemeler
125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 ymk kaşığı şeker
2 ymk kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta ( sarısı üzerine )
1 tane kabartma tozu
3 ymk kaşığı çörekotu
Aldığı kadar un
Hazırlanışı ve Yapılışı
Sevgili bayanlar farklı tarifleri sevenler için işte sizlere çok güzel ağızda dağılan çörekotlu kurabiye tarifi. Tereyağ dolapta ise çıkartıypruz eboda sıcaklığına geldiğinde derin bir kase içine tereyağ, sıvıyağ, sirke, kabartma tozu, şeker, tuz ve yumurta beyazı en son çörekotu ekleyerek elimizde yoğuruypruz. Daha sonra yavaşca un eklenerek eliniz ile yoğurarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine daha sonra hamurdan minik parçalar alarak yuvarlak şekil verip tepsiye diziypruz. Bütün hamurlar bu şekilde yapıldıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Ben yarısına susam ile süsledim eğer isterseniz sade de tapabilirsiniz. 170 derecede fırında pişiriypruz. Sürekli kontrol ederek yaparsanız kurabiye ne çok pişmiş nede pişmemiş olur. Minik olduğundan dolayı evinizde hazır bekletebilirsiniz kahve yanında da servis yapabileceğiniz bir tariftir. Afiyet olsun. Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder