8 Ekim 2014 Çarşamba

Köri Soslu Tavuk Tarifi

Köri Soslu Tavuk Tarifi

Malzemeler

4 parça tavuk göğsü

1 kaşık sıvı yağ

1 ymk kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağ

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı köri

Karabiber, tuz


Hazırlanışı ve Yapılışı
Tavuk göğüslerini derin bir kaseye alıypruz ve iyice yıkıypruz daha sonra tahta üzerinde kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Patçalar ne çok küçük nede büyük olucak.  Daha sonra derin bir tavaya sıvı yağ alıyoruz ve tavukları sotelemeye başlıyoruz. Tavuklar suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kavuruyoruz. Daa sonra ayrı bir sos tavasında tereyağ koyup eridikten sonra unu ekleyip kavıruyoruz kokusu çıkana kadar.  Daha sonra altını kapatıypruz ve çırpma teli yardımı ile süt yavaş yavaş çırpılarak eklenir. Çünkü un pütür pütür olmasın diye karıştırıyoruz.  Su, körü sosu ve baharatlar eklendikten sonra tekrr ocağa alınır ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz.  Kıvamı geldikten sonra pişen tavukların üzerine döküyoruz. Tavuk ve köri sosu iyice bütünleşene kadar pişiriyoruz. Biraz tavuklar sosu çekmesi gerekmektedir. Yada sonra servis yapabilirsiniz.  Eğer istersenizde maydanozlar ile süsleyenilirsiniz.  Farklı lezzetler her kişinin damak tadına uymaz fakat köri soslu tavuk tarifi son dönmelerde çok tercih edilen çok nefis bir tarif olmaktadır.  Yanına bol salata ve makarna ile sunum yapabileceğiniz nefis bir tarif olmaktadır. Afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder