Malzemeler :
500 Gram kemikli tavuk parçası veya incik
Yarım kilo patates
1 Adet kuru soğan
4 Adet domates
3 Yemek kaşığı margarin
Yarım su bardağı tavuk suyu
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kırmızı biber
1 Çay kaşığı kimyon
Defne yaprağı
Hazırlanışı ve Yapılışı :
Kemikli tavuk parçalarını veya incik kullanacaksanız güzelce bol suda yıkayın. Tencereye yıkanan tavuk parçalarını yerleştirin ve üzerine defne yapraklarını ilave ederek üstünü az geçecek şekilde su dökün. İlk önce bu şekilde tavuk parçalarını kaynatın ve kaynayınca kısık ateşte yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Patateslerin kabuklarını soyun ve elma dilimi şeklinde dilimleyin. Yanmaz tavanın içine margarini ilave ederek eritin. Yağ eriyince dilimlenen patatesleri hafifçe kızartın ve tavadan alarak haşlanan tavuk etlerini aynı şekilde kızartarak tavadan alın. Aynı tavanın içine kuru soğanı büyük halka olarak doğrayın ve pembeleşinceye kadar kavurun . Kuru soğanın üzerine ince dilimlenen domatesleri ekleyin ve karıştırın. Üstüne haşlanan tavuk suyundan alarak kısık ateşte pişirin. Yemek yapılacak tencereye ilk önce kızartılan patatesleri , tavuk parçalarını yerleştirin. Üstüne yapılan domates sosunu gezdirerek dökün. Baharatlarını da serpiştirerek tencerenin kapağını kapatın . Yaklaşık on dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. Sıcak olarak servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun. Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder