2 Eylül 2014 Salı

Etli Kuru Fasulye Tarifi

Etli Kuru Fasulye Tarifi 
Malzemeler :
2 Su bardağı kuru fasulye
2 Adet kuru soğan
500 Gram kuşbaşı et
1 Yemek kaşığı salça
2 Yemek kaşığı tere yağ
2 Su bardağı sıcak su
1 Çay kaşığı pul biber
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı ve Yapılışı :
Akşamdan kuru fasulyeyi bir tencereye alın ve kuru fasulyenin üzerini geçecek şekilde soğuk su ile ıslatın. Yemeği yapacağınız zaman ıslatmış olduğunuz kuru fasulyenin suyunu süzün ve tencerede yine aynı şekilde yani üzerini kaplayacak kadar su dökerek hafifçe kuru fasulyeyi haşlayın. Ama çok yumuşamaması için  dikkat edin. Yemek tenceresinde tere yağını eritin ve içine salçayı , küçük doğranan kuru soğanları , kuş başı etini ekleyerek hafifçe kavurun , Hafif haşlamış olduğunuz kuru fasulyeyi dahil ettikten sonra sıcak suyu dökün . Üzerine tuzu , karabiberi ve pul biberi serpiştirin. Tencerenin kapağını kapatın . Kuşbaşı eti ve kuru fasulye pişince ateşten alın. Sıcak olarak servise sununuz. Afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder