13 Eylül 2014 Cumartesi

Peynirli Pamuk Poğaça Tarifi

PEYNİRLİ PAMUK POĞAÇA
MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
5 çorba kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 paket instant maya
Alabildiği kadar un
İÇ HARCI İÇİN:
200 gram kadar beyaz peynir
Yarım demek maydonoz
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta sarısı
Çörek otu
Susam




HAZIRLANIŞI VE YAPILIŞI
Genişçe bir kabın içine  3 su bardağı kadar unu ekliyoruz.İnstant mayamızı una karıştırıyoruz. Karışımın ortasını havuz şeklinde açıp, sütümüzü, suyu, yağı, toz şekeri ve tuzumuzu ilave ediyoruz.İyice harmanlayarak karıştırıyoruz. Yumuşacık bir hamur elde edene kadar güzelce yoğuruyoruz.Eğer un az gelirse azar azar yoğurarak un eklemeye devam ediyoruz.. Hamur elimizden çıkana kadar yoğurduktan sonra üzerini kapatıyoruz ve mayalanması için dinlenmeye bırakıyoruz. Oda sıcaklığında yarım saat kadar dinlendirmek yeterli olacaktır.  Hamurumuz dinlenirken biz de peynirlerimizi ufalıyoruz ve içerisine ince ince kıydığımız maydonozları ekliyoruz.Güzelce karıştırıyoruz. Dinlenen ve güzelce kabaran hamurumuzdan ufak parçalar alıyoruz. İçerisine peynirli harçtan 1 kaşık kadar koyuyoruz ve tüm kenarları en üstte topluyoruz. Ters çevirerek yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.Tüm hamuru aynı şekilde yapıp bitirdikten sonra 1 adet yumurta sarısını tüm poğaçaların üstüne sürüyoruz. Son olarakta çörek otu ve susam döktüğümüz bu müthiş poğalarımızı 200 dereceye ayarladığımız fırına veriyoruz. Günlerce tazeliğini koruyan ve çok lezzetli bu poğaça hem çok kolay hem de şaşırtacak kadar puf pufff:) AFİYET OLSUN...
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder