PEYNİRLİ PAMUK POĞAÇA
Sponsorlu Bağlantılar
MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
5 çorba kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 paket instant maya
Alabildiği kadar un
İÇ HARCI İÇİN:
200 gram kadar beyaz peynir
Yarım demek maydonoz
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
HAZIRLANIŞI VE YAPILIŞI
Genişçe
bir kabın içine 3 su bardağı kadar unu ekliyoruz.İnstant mayamızı una
karıştırıyoruz. Karışımın ortasını havuz şeklinde açıp, sütümüzü, suyu,
yağı, toz şekeri ve tuzumuzu ilave ediyoruz.İyice harmanlayarak
karıştırıyoruz. Yumuşacık bir hamur elde edene kadar güzelce
yoğuruyoruz.Eğer un az gelirse azar azar yoğurarak un eklemeye devam
ediyoruz.. Hamur elimizden çıkana kadar yoğurduktan sonra üzerini
kapatıyoruz ve mayalanması için dinlenmeye bırakıyoruz. Oda sıcaklığında
yarım saat kadar dinlendirmek yeterli olacaktır. Hamurumuz dinlenirken
biz de peynirlerimizi ufalıyoruz ve içerisine ince ince kıydığımız
maydonozları ekliyoruz.Güzelce karıştırıyoruz. Dinlenen ve güzelce
kabaran hamurumuzdan ufak parçalar alıyoruz. İçerisine peynirli harçtan 1
kaşık kadar koyuyoruz ve tüm kenarları en üstte topluyoruz. Ters
çevirerek yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.Tüm hamuru aynı
şekilde yapıp bitirdikten sonra 1 adet yumurta sarısını tüm poğaçaların
üstüne sürüyoruz. Son olarakta çörek otu ve susam döktüğümüz bu müthiş
poğalarımızı 200 dereceye ayarladığımız fırına veriyoruz. Günlerce
tazeliğini koruyan ve çok lezzetli bu poğaça hem çok kolay hem de
şaşırtacak kadar puf pufff:) AFİYET OLSUN...
0 yorum:
Yorum Gönder