Malzemeler
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı sirke
1 yumurta
1 su barfağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
İç malZemesi
400 gr kıyma
1 tane soğan
Maydanoz ( kıyılmış)
Tuz, karabiber
Yarım su bardağı su
Sıvı yağ ( kızartmak için )
Hazırlanışı ve yapılışı
Derşn bir kabın içine su hatiç bütün malzemeleri ekliypruz ve daha sonra yavaş yavaş su ekleyerek hamır kıvamına getiriypruz . Suyunu sizlerde ayarlıyabilirsiniz . Daha sonra üzerini nemli tülbent ile örterek yarım saat kadar hamıru dinlendiriyoruz . Bu arafa kıymayı bir kaba alıypruz ve üzerine rendelenmiş soğan, maydanoz ve baharatları ekliyoruz en son suyu kıymayı açmak için kullanıyoruz. Dinlenen hamuru bezelere ayırıyoruz merdane yardımı ile tabak büyüklüğünde açıyoruz. Böreğin bir kenarına kıyma karışımını yayıyoruz ve diper tarafı üzerine kapatıyoruz . Bütün hamıru bu şekilde yapıyoruz ve bol yağda kızartıyorux . Afiyet olsun. Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder