12 Eylül 2014 Cuma

Kabaklı Otlu Kek Tarifi

KABAKLI, OTLU KEK

MALZEMELER:
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağ
1 su bardağı kadar beyaz peynir(ben tulumla beyaz peyniri karıştırdım)
2-3 adet kabak
1 tutam dereotu
1 tutam maydonoz
2-3 dal yeşil soğan
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı nane
2 tatlı kaşığı kadar tuz
2 tatlı kaşığı kadar çörek otu
1 tatlı kaşığı susam
İsteğe bağlı birkaç dal kuru ya da yaş biberiye
2,5-3 su bardağı kadar un





HAZIRLANIŞI VE YAPILIŞI
Öncelikle yumurtaları çırpmakla işe başlıyoruz. Yumurtaları çırptıktan sonra içine süt ve zeytinyağını döküp çırpmaya devam ediyoruz.Daha sonra içerisine rendelediğimiz kabakları(suyunu sıkarak) koyuyoruz.Ardından doğradığımız tüm yeşillikleri ve peyniri döküp kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.Sıra kuru malzemeleri ilave etmekte..Un ve kabartma tozunu ekledikten sonra harcımızın içine tuz ve isteğe bağlı baharatları döküyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. Tüm malzeme iyice karıştıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz bir borcama ya da kek kalıbına harcımızı boşaltıyoruz.Ve tuzlu kekimizi süslemek ve daha da fazla lezzetlendirmek için üzerine çörek otunu,susamını ve birkaç dal biberiyeyi de ekleyip 180 derecede ayarladığımız fırına veriyoruz. Sonuç emin olun mükemmellllll!!Benden yiyen tüm arkadaşlarım inanın tek tek tarif istedi:) AFİYET OLSUN...
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder