KABAKLI, OTLU KEK
HAZIRLANIŞI VE YAPILIŞI
Sponsorlu Bağlantılar
MALZEMELER:
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağ
1 su bardağı kadar beyaz peynir(ben tulumla beyaz peyniri karıştırdım)
2-3 adet kabak
1 tutam dereotu
1 tutam maydonoz
2-3 dal yeşil soğan
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı nane
2 tatlı kaşığı kadar tuz
2 tatlı kaşığı kadar çörek otu
1 tatlı kaşığı susam
İsteğe bağlı birkaç dal kuru ya da yaş biberiye
HAZIRLANIŞI VE YAPILIŞI
Öncelikle
yumurtaları çırpmakla işe başlıyoruz. Yumurtaları çırptıktan sonra
içine süt ve zeytinyağını döküp çırpmaya devam ediyoruz.Daha sonra
içerisine rendelediğimiz kabakları(suyunu sıkarak) koyuyoruz.Ardından
doğradığımız tüm yeşillikleri ve peyniri döküp kaşık yardımıyla
karıştırıyoruz.Sıra kuru malzemeleri ilave etmekte..Un ve kabartma
tozunu ekledikten sonra harcımızın içine tuz ve isteğe bağlı baharatları
döküyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. Tüm malzeme iyice karıştıktan
sonra yağlı kağıt serdiğimiz bir borcama ya da kek kalıbına harcımızı
boşaltıyoruz.Ve tuzlu kekimizi süslemek ve daha da fazla lezzetlendirmek
için üzerine çörek otunu,susamını ve birkaç dal biberiyeyi de ekleyip
180 derecede ayarladığımız fırına veriyoruz. Sonuç emin olun
mükemmellllll!!Benden yiyen tüm arkadaşlarım inanın tek tek tarif
istedi:) AFİYET OLSUN...
0 yorum:
Yorum Gönder